Saturday, 30 November 2013

Syurga Kami

Assalamualaikum

Ha kali nie betul-betul lama tinggalkan blog, rasa dah terbiar jer.. Uhuk .. 
Bz mengecat dan mengemas rumah untuk rumah baru kami.. Alhamdulillah 2 bulan kahwin dah dapat rumah utk ieyna dan hubby, walaupun bukan rumah sendiri tapi okies la untuk kami berdua mulakan hidup baru suami isteri dan sapa dah berkahwin mesti nak prinvacy, hiksss kan kan kan ❤️❤️❤️ .. Sila setuju  :) 


First tengok rumah tue mmg sedikit tak selesa la tapi tapi tapi sangat okiesss ruang tamu luas, dan dapur pun luas siap ada kabinet lagi so senang dah untuk dapur, maklum lah sejak kahwin dapur penting untuk wanita sediakan makanan untuk suami tersayang 😘😘 

Start masuk rumah dalam awal bulan 11, sebelum masuk rumah ieyna dan hubby cat rumah sendiri tapi sebaik ada mak mertua yang sangat best tolong kami cat rumah sampai siap.. 

Sebelum tue sedikit pic masa kami buat preparation rumah :)))

             Beli Langsir Kat Kamdar

Sebelum beli cat kami google dulu, sebab ieyna nak rumah ieyna simple tapi nampak moden , last kami pilih dark grey and soft grey mcm dalam gambar nie ...

             SEBELUM CAT RUMAH

              DALAM PROSES CAT 
Walaupun bukan rumah sendiri tapi kami nak keselesaan bila duduk ..

                  SEPARUH SIAP
Mak mertua tolong cat, last semua sekali mak mertua buat, Alhamdulillah dapat mak mertua prihatin dan best sangat sporting dan banyak bantu kami.. 

Pic bawah 100% Selesai, Alhamdulillah .. Simple jer tapi okiess la untuk ieyna dan hubby dan kami selesa duduk rumah ini, plz tak perlu nak kait kan rumah ini apa2, ieyna percaya pada satu, takut pada satu Allah Maha Besar .. Lagi pun belum sempat nak buat kenduri tapi first masuk rumah , hubby dan baca kan surah tertentu untuk masuk rumah baru...


           RUANG TAMU KAMI ❤️❤️

                BILIK KAMI ❤️❤️❤️

              DAPUR KAMI ❤️❤️❤️

InsyaAllah rumah yang kami duduk ini akan bertiga pulak ❤️❤️❤️ 










2 comments:

  1. seronoknya dah ada fmly sendiri..moga bahagia yunkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, thank you dear.. InsyaAllah. :')

      Delete