Sunday, 7 July 2013

PART 1 (Wedding Preparation : Baju Nikah)

Assalamualiakum... <3

Cerita dah lama dah pun, tapi hampir nak dekat majlis My Big Day!! ieyna nak kongsi pengalaman persiapan perkahwinan ieyna <3 ieyna buat persiapan awal lagi dari bulan 12/2012 tahun lepas sebab tak nak sampai masa kelam kabut :3 OH NO boleh migrain taw kalau semua tak teratur dan kelam kabut! so bakal-2 pegantin jangan rasa 11 bulan itu masih boleh duduk senang lenang, TAK MAU TAK MAU NYA ^^

lagipun bab2 kahwin tak boleh lengah-lengah kan masa, sebab ini perkahwinan yang seumur sekali OF COZ nak wedding semuanya berjalan lancar dan semua dipermudahkan ...

Okiess firstly ieyna buat preparation cari kain untuk buat baju nikah kami,
 mula fikir tak nak buat baju nikah (PAKAI SIAP JER) tapi bila ieyna bincang dengan Incik Tunang 
"kalau baju nikah kita buat tempahan rasa lebih seronok dan berbaloi" 
yelah kan boleh buat tanda kenangan sampai ke hujung nyawa dan after wedding pun boleh pakai ^_____^
dan Incik Tunang pun setuju dengan excited kami cari kain sedondon, serasi, sejiwa <3 AUWWWW


Rambang Mata sebenarnya nak tengok color apa sesuai untuk buat baju nikah kami(IEYNA&TUNANG)  *_____* 


Baju nikah kami, ieyna tak pilih color putih , ieyna cari pastel color ! 
ieyna dah lama indamkan nak cari color lain dari yang lain, kebiasaannya orang buat color putih ..
 Putih memang cantik (Fav Color Semua Orang) Putih itu suci, bersih, dan harmoni 
 Tapi saje nak buat kelainan untuk ieyna dan Incik Tunang..

cari dan cari akhirnya ieyna amik color Coklat Soft + Tiffany Blue
okiesss U olss
boleh bayangkan tak colornya? sila lah bayangankan nya..weeee (buat muka tak malu) ^_*






ini ieyna cari kat Gulatis, kalau kat Jakel dah survey mahal sangat 



bersama peneman setia dan adeq angkat ku yang manis dan menawan <3




okiess dah puas hati tak nak pandang ke belakang lagi terus maju ke depan (BAYAR) ^_^



Adik kesayangan kenalan dari facebook tapi tak sangka kami banyak persamaan!! LoVe


Dah abis shopping untuk preparation Ieyna&Tunang, kami semua jalan -jalan satu melaka !! tapi time ini ada sedikit kenangan sedih ;'( tapi tak apa semuanya ada hikmah :")) disebalik itu bahagia , excited  dah dapat cari kain untuk my big day..Alhamdulillah
now baju nya tengah proses Design by RaffRafael <3 <3 <3





sapa yang nak holiday ke melaka , jangan lupa singgah coconut shake kat kelebang!! MMG AWESOME (Y)




Thanks for reading this entry ^^




No comments:

Post a Comment