Wednesday, 10 July 2013

PART 2 (Wedding Preparation : Survey + Buy)

Assalamualaikum

Salam Ramadhan Al-Mubarak Dan Selamat Berpuasa <3


sekarang adalah chapter mengenai cincin dan gelang untuk perkhawinan ieyna dan eddie (TUNANG) , ieyna dah beli gelang awal sangat , kadang fikir tak terlalu awal ke beli , ??   bila tunang kata Emas kan tak bermusim "DESIGN' tapi just musim harga emas "NAIK TURUN''  ... time tue kami keluar nak tengok movie sebenarnya, sekali Incik Tunang kata " Apa kata kita survey tgk emas mana tahu harga cantik dan turun" sekali tengok memang nya!! HARGA EMAS turun mendadak dari 198 terus 155 (EMAS 916) so bincang punya bincang dan Incik Tunang kata kalau dan ada yang berkenan pilih jer la .. sekali ku tanya " Bajet dah cukup ke syg" ^_^ (dalam hati riang ria) , sekali Incik Tunang bilang dah cukup sayangku, pilih jer la mana yg berkenan di hati <3 


semua design nak cuba , sebab semua cantik - cantik belaka ^___^



Untuk batal air sembahyang ieyna nak cari design EMAS KUNING + EMAS PUTIH , dah lama ngidam nak pakai macam tue, sebab emas yang ieyna ada sekarang emas penuh atas pemberian Emak ..  Jadi kali nie dah request awal - awal dengan tunang nak emas campur .. Bila orang kata kenapa tak pilih emas penuh kan nanti dapat harga tinggi bila nak jual, tapi bagi ieyna kenapa nak jual?? inikan Pemberian Perkhawinan mesti nak simpan sampai bila - bila dan ada anak boleh bagi anak pakai nanti.. 




hahaha macam ini sekali kami tengok sebab semua cantikkkkkkk dan rambang mata wehhhh 0____0 dengan berkilauan *___*


bila nak beli of coz la nak cari yang puas hati dan berbaloi dengan harga yang kita bayar $$$ , lama jugak lah kami pilih mana pilihan hati, sampai abg yang layan kami pun dah senyum2 tengok kami ^_^ HEEE

Incik Tunang tolong pakai kan, nak tengok sesuai ke tidak



mintak pendapat causin! dia mesti ada setiap ieyna nak buat persedian perkhawinan kami, penolong setia :*


cincin just tengok jer dulu, sebab cincin akan beli 2 minggu nak majlis nanti



akhirnya kami beli gelang jer dulu di "Mi Jewellery" 



THE UNFORGETTABLE MOMENT !!

thank for reading <3 
Diezrina


2 comments:

  1. wahhh...bestnya....so sweet iena dengan tunang..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank dear, :') satu hari nanti awak pun merasa jugak :)

      Delete